Pazar, Ocak 23, 2005

Blogger : Üye Olmak ve Ayarlar

Kayıt olmak için www.blogger.com adresine girin ve 'Create Your Blog Now' linkine tıklayın.
İlk adımda gerekli alanları doldurun, kullanım şartlarını kabul edip ikinci aşamaya geçin. Web günlüğünüz için bir adres ve isim seçin. Web günlüğünüzü kendi sunucunuzda barındırmak istiyorsanız 'Advanced Blog Setup' linkine tıklayın. Bu ayarı daha sonra da değiştirebilirsiniz. 'Continue' ile üçüncü ve son aşamaya geçin. Buradaki tasarım şablonlarından birini seçin. (Kendi üretebileceğiniz bir formatı da seçebilirsiniz) Üyeliğinizi tamamlayın ve www.blogger.com adresine dönerek günlüğünüzü düzenlemeye başlayın.

Ana sayafada 'Edit Profile' linkine tıklayarak kişisel bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Sayfanın başında düzenleme yetkisine sahip olduğunuz blogların listesini göreceksiniz. 'Create a blog' linki ile yeni bir blog yaratabilirsiniz.

Kendi blog'umuzun linkine tıklayarak düzenleme moduna geçebiliriz. Basic sayfasında günlüğünüzün adını ve açıklamasını değiştirebilirsiniz. Formatting sayfasında dil ve ülke ayarlarını yapabilirsiniz. Members sayfasını kullanarak arkadaşlarınıza düzenleme yetkisi verebilirsiniz.

Günlük yazmak için Posting sekmesinde Create linkine tıklayın. Burada 'Edit HTML' linkini kullanarak doğrudan HTML kaynağını düzenleyebilirsiniz. Sayfanın altındaki 'Save as Draft' mesajınızı taslak olarak kaydetmenizi sağlıyor.'Publish Post' ise mesajınızı web günlüğünüzde yayınlıyor.